KÖRNYEZET- ÉS FÖLDTUDOMÁNYI TÉMÁK SIKERE A 35. OTDK FIFÖMA SZEKCIÓJÁBAN


2021. április 6-9. között online formában zajlott a 35. OTDK Fizika, Földtudomány és Matematika Szekció a SZTE szervezésében. A Környezet- és Földtudományi Intézetet 2 erdőmérnök hallgató, Juhász Tamás III. oemh és Katona Máté V. oemh. 3 előadással is képviselte még hozzá az alábbi környezetszennyezéssel kapcsolatos témákkal:

Földtudományok városökológiai alkalmazásai, 2021. április 6.:

Katona Máté (Soproni Egyetem, Erdőmérnöki Kar): Városi talajállapot felmérés Kaposvár területén (Témavezetők: Dr. Horváth Adrienn (egyetemi adjunktus), Prof. Bidló András (egyetemi tanár))

Katona Máté (Soproni Egyetem, Erdőmérnöki Kar): Kaposvár város nehézfémterhelésének vizsgálata (Témavezetők: Dr. Horváth Adrienn (egyetemi adjunktus), Prof. Bidló András (egyetemi tanár))

A környezettudomány földtudományi alkalmazásai, 2021. április 8.:

Juhász Tamás (Soproni Egyetem, Erdőmérnöki Kar): Az Által-ér szennyezettségének vizsgálata (Témavezető: Dr. Horváth Adrienn (egyetemi adjunktus))

A szekciókban nagyon sok érdekes téma került ismertetésre, többnyire nagymúltú egyetemekről érkeztek a résztvevők, mely hallgatóink helytállását csak még inkább növeli. 

Katona Máté 3 éve elkezdett munkája megtérült a szekció különdíjának elnyerésével a "Városi talajállapot felmérés Kaposvár területén" című dolgozatával, melyhez ezúton is szívből gratulálunk! A zsűri a témában való jártasságot, a vita készséget, valamint a felkészültséget emelte ki az értékeléskor. Katona Máté
Juhász Tamás bár idén nem hozott el még helyezést, de a zsűri kiemelten méltatta az elhivatottságot, valamint az önálló munkájának értékét és a téma fontossága miatt is biztatta a tavaly megkezdett kutatás elmélyítésére. Juhász tamás

 

Mindkét hallgatónknak köszönjük, hogy képviselték intézményünket ezen a rangos megmérettetésen, továbbá gratulálunk a témavezetőknek is a sikeres felkészítéshez!

További sok sikert kívánunk a közös munkához!

Elérhetőség

Intézetigazgató:

Prof. Dr. Bidló András
Tel.: +36 99 518-170
E-mail: bidlo.andras@uni-sopron.hu


Titkárság:

Csepregi-Rimóczi Ágnes
Tel.: +36 99 518-645
E-mail: csepregi-rimoczi.agnes@uni-sopron.hu

 

Talajtani laboratórium:

Bolodár-Varga Bernadett
Tel.: +36 99 518-748
Mobil: +36 70 592-96-16
E-mail: varga.bernadett@uni-sopron.hu

 

Cím:

Soproni Egyetem, Környezet- és Földtudományi Intézet
9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.
C épület, magasföldszint

Postacím: 9401 Sopron Pf. 132

Várjuk észrevételeit!

Kérjük írja meg nekünk honlapunkkal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait a balazs.pal@uni-sopron.hu címre.